Omni UHF Antene

Sve moguće antene KV, UKV, CB, WiFI

Omni UHF Antene

PostPostao/la bravodenisu » 13. 04. 2013. (19:00)

Zdravo drugari!
Imam i ja jedan problem o pravljenju jedne Antene. Treba mi Antena koja ce predati (poslati) signal iz Video Sender snage 100mW. Ide na 543MHz UHF pretpostavljam Horizontalna polarizacija.Vazno mi je da ide OMNI (kruzno) ne usmerenu.
Sta mislite o (Hentenu) http://prntscr.com/znnxf i ako mislite da je dobra jer po meni je dosta jednostavna kako je najbolje da je stavim Horizontalno ili Vertikalno a da bi bilo sto kruznija da stavim dve okrenute? http://prntscr.com/zrkq3 ???
Ocekujem vase bilo koje ideje ili neke druge Antene koje mislite da napravim da vidim sta je najbolje a da bude kruznu i da ide na 543MHz.
Imam i tri komada LOGA-3 Antene koje mi stoje ,ne koristim ih skoro nove! Da li bi mogao nih koristiti pa skracivati elemente da radi na 543MHz ili bar da oscilira od 500~600MHz da bude sto (uskopojasna). http://prntscr.com/10eiox Ako mislite da je bolje ipak koristiti (Loge) umesto (Hentene) samo mi recite kako je bolje povezivati tri komada i na kolko da skracujem elemente?
Sada dolazi lepse vreme i moze se praviti experimente napolju za Predajnim signalima :D
Ocekujem vas odgovor, iskustva i komentare sta je najbolje za to !!!
Mozete i na moj e-mail: bravodenisu@gmail.com

Hvala vam unapred! :)
bravodenisu
 
Postovi: 2
Pridružen/a: 17. 03. 2013. (15:31)

Re: Omni UHF Antene

PostPostao/la bravodenisu » 19. 04. 2013. (06:27)

Do kraja sam razmisljao da iskoristim te LOGU-3 3 komada i da nih postavim kao predajne Antene posto ih vec imam a ipak su i fabricke.
Postavicu ih na jednu metalnu cev kao detelina sa tri lista zato zelim otprilike svuda signal (omni) a izmedju nih (gore dole) oko 10 centimetara da ne bi se dodirnule sa elementima.Povezacu ih sve tri sa sto kracim koaks kablom 75oma iste duzine pa na taj zajednicki cvor stavicu parce kabla od 9cm. 50omski (RG-213/U) i onda za njega povezati isto kabal 75omski koji ide sto kraci do video sendera(u mom slucaju ne vise od 4 metara).
Signal iz Video-Sendera ubacicu u TV pojacivac
http://prntscr.com/10eyyg a iz njega u Antene:
Cev antene povezao bi uzemljenjem. Na loge necu skratiti elemente jer cim ih diram nece biti toliko efikasne tako da ostavim LOGE-3 netaknute a predajni signal koje ce emitovati je 543MHz...
Bilo koji komentar,sugestije ili predloge ce mi dobro doci ako ne posle 1-Maja bi ih postavio na kucu i testirao signal!
bravodenisu
 
Postovi: 2
Pridružen/a: 17. 03. 2013. (15:31)


Natrag na ANTENE

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron